fredag den 30. november 2012

Får som fortjent..

Jeg må siges at ha været slem, hvis man får som fortjent som et ordsprog siger.
Jeg har måtte aflyse stort set alle aftaler i denne uge, ingen sommerhustur, ingen strikkecafé, ingen fitnesscenter og ingen kreahygge. Når det begynder at gå den rette vej, ryger jeg direkte i hullet igen, gang på gang. Oven i er jeg så også ramt af en monster forkølelse og halsonde, som sender mig til tælling på sofaen og ikke levner meget nattesøvn.
Ind imellem får jeg strikket på tunika/kjolen. I skrivende stund mangler 10 pinde for at nå de 70 cm fra ærmegabet, så det når jeg snildt til 1. december. Men kalenderlys og adventsdekoration, det er tvivlsomt om jeg når det, men det bliver vel også jul alligevel.

Burda bluse..

Det er ikke mange bluser jeg har syet, det er mest blevet til kjoler og tunikaer. Men denne model er blevet vild god. Skjuler eller camouflere lige der hvor den skal. Mønsteret er fra Burda style 10/2012. Det er deres let at sy model i det nummer. Jeg skal helt sikkert ha syet flere og atter få brugt nogle af alle resterne.

søndag den 25. november 2012

Havregrynskugler..

Billedet taler næsten for sig selv. Her er trillet havregrynskugler i massevis, og de smager som altid rigtig dejligt! Intet fedtfattigt her, fyldt med smør og sukker, sådan skal havregrynskugler være.

lørdag den 24. november 2012

Gråt i gråt..

Dette bliver vist den sidste kjole i denne omgang. Og dog, for stakken af stof og tøj til omforandring synes stadig at vokse.
Denne kjole er syet efter mønster nr. 5026 fra Onion. Klippet for over et år siden og derfor skulle den reguleres både her og der, for at størrelsen passede.

 Den ser måske en smule trist og kedelig ud, men med en sort eller karryfarvet langærmet bluse under og et tørklæde i en rap farve, så tror jeg den bliver god. Emil har hjulpet med at vælge knapper, så derfor ingen neonorange knap i midten.

 En UFO er startet op igen. Den var egentlig gemt til optrævling for den er meget stor, men nu får den en chance og ryger i vaskemaskinen eller måske prøver jeg tricket med tørretumbler, for mindre det skal den blive. Katja har regnet ud at jeg skal strikke 10 pinde hver dag for at være færdig d. 1.dec og derefter mangler jeg så kun at strikke kanter, som hun i øvrigt synes kunne være fine i okker/karry, men egentlig er jeg jo mest til ensfarvet, for så at sætte spræl på med tilbehør. Jeg satser stærkt på at blive færdig, men ...... det er jo ikke det eneste jeg strikker på.

Dette grå strikketøj ender som en cape/poncho. En total forelskelse første gang jeg så den på Pinterest, for jeg er helt vild med huller, det kommer nok ikke bag på nogen. Jeg strikker den dog ét hul mindre, synes den bliver for stor ellers.

Gråt i gråt for denne gang, men absolut ikke sidste, for der er masser af gråt på lager, af både stof og garn!

tirsdag den 20. november 2012

Kjolegenbrug..

I lørdags tog jeg et kig i 'skabet' og fandt en grå kjole, som var blevet rigelig stor til mig, og med ét kunne jeg lige se, at det passede med en karryfarvet og leopardprikket jersey, som jeg havde købt små 30 cm af hvert i, hos Frk. Flink. Modellen er igen 3025 fra Onion.

 Her ses resultatet af gammel, også hjemmesyet og nyt.

Måske kan I få øje på 'klunkerne' under barmen. Det er kun syet på, på forstykket. Yderligere havde jeg tænkt der skulle en hæklet lomme på, for at camouflere for maven, som stadig buler rigeligt til tætsiddende tøj, men da jeg satte lommen på, så det forkert ud og jeg må bare få smidt lidt mere af det overskyende fedt på min krop, og indtil da lade som ingenting og være stolt over det jeg har tabt! Som om.. Ingen er mere forfængelig en jeg, så.... sæt i gang!

mandag den 19. november 2012

Holy cowl..

Denne lune sag, Holy cowl, vejer kun 94 gram, er strikket i Lima fra Drops og er super smart til lige at tilføre lidt varme om nakke og hals. Opskriften er gratis og på Ravelry linkes der også til opskriften og flere varianter kan ses.



For at sætte lidt kulør på den ellers triste grå, har jeg hæklet fastmasker rundt om nogle af hullerne. Det synes jeg er smart.

fredag den 16. november 2012

Arghh..

I går måtte jeg melde afbud til nørklerne.. Vi skulle være her hos mig. Den første plade papegøjesmåkager var i ovnen, bordet dækket, lejligheden ryddet op og gjort rent, og pludselig overvældes jeg af hovedpine og kvalme. Efter en halv time må jeg kapitulere og sende en sms ud med aflysning. Øv! Jeg havde glædet mig i 14 dage og forberedt.
Jeg havde måske set det komme, drøner derud af når der er en god dag! Ind imellem glemmer jeg min aftale med mig selv om at fitnesscenteret skal besøges alle hverdage, og efter en pause klør jeg på 3 dage i træk, synes det er SÅ godt, men hvor godt er det, når jeg ikke sover om natten og ikke kan overskue at få mad der passer til aktivitetsniveauet, og får dårlig samvittighed når jeg ikke kan overholde tidspunktet som aftalt med min veninde.
I går væltede læsset så fordi strømmen gik. Ja, det var en sikring der var sprunget, men inden det blev konstateret var jeg ude i panikangst. Troede der var styr på det, men mon ikke dét, og så alle de andre dumme ting der fylder i mit hoved hele tiden, udløste hovedpinen og kvalmen, som forøvrigt stadig driller mig.

For pokker jeg fristes til at råbe LORTELIV, og det er så hermed gjort!

tirsdag den 13. november 2012

Gardin af sengetøj..

Min lejlighed ligger lige ud til en rimelig trafikeret vej, både hva angår biler, men ikke mindst fodgængere. Og hold nu fast som folk kigger ind. I det årstid jeg har boet her, har jeg villet gøre et eller andet. Vel allerhelst noget folie, men nu har jeg fundet en løsning! 
For flere år siden, købte jeg, på et loppemarked, to ens dynebetræk. Med hæklet mellemværk og broderede initialer. Jeg har aldrig haft det på min dyne, for det er for kort. Jeg kunne selvfølgelig have valgt at forlænge det, men nu er det altså endt som gardin. Ikke gardin der kan trækkes for eller fra, men et permanent gardin, som afskærmer for ind og udsyn. 

Før

Jeg er så småt begyndt med lidt julepynt, kan altså ikke lade være..

Nu

Der kommer stadig lys ind og jeg synes det er SÅ fint! Nu overvejer jeg om jeg, på det lille sidevindue, kan nøjes med det hvide bomuld, for så at bruge det sidste betræk i soveværelsesvinduet.

søndag den 11. november 2012

Julekuglestrik..

Okay, jeg indrømmer at de der julekugler overhovedet ikke var mig, indtil jeg så bogen igen på biblioteket. Tænkte at jeg da lige kunne strikke en enkelt, eller i det mindste bare bladre bogen igennem og finde et yndlingsmotiv! Det gjorde jeg så lørdag aften, lige efter aftensmaden og end ikke den bærbare var tændt hele aftenen. Tror nærmest aldrig det er sket før.. Jeg fandt et motiv og fandt pinde og garn. Og blev grebet af det, helt og holdent.

 Jamen er den ikke bare fin. Dansen om juletræet er et absolut must og blev motivet på denne første kugle.

Den får lige lov at ligge her i bunken og tage sig godt ud, indtil jeg finder en fin plads til den.
Hvis nogen overhovedet ikke ved hvad jeg snakker om med de her julekugler, så kan jeg oplyse at bogen hedder Julekugler og det er de berømte Arne & Carlos som har udgivet den skønne bog.

fredag den 9. november 2012

Julegaveønske..

Jeg har fået et stort behov for at eje en Big Shot Maschine. Selvfølgelig også nogle udstandsere, som denne eller denne. Den er vist oftest brugt til karton og papir, men disse udstandsere kan også bruges til læder, skind og uldfilt.

 Et par timer i hyggeligt selskab. Det er altså ikke kun strikkere, men også scrappere, som indtager 'hønsegården' når de mødes. Hi hi.

 Blomster og hjerter.

Cirkler, ringe og sommerfugle.
Jeg er hooked og nu er den Big Shot skrevet på ønskelisten!
Nu sidder jeg og overvejer hvad der skal gøres ved de forskellige dele. Kom endelig med gode idéer.

Bladponcho..

Denne skønne poncho glæder jeg mig rigtig meget til at tage i brug. Jeg har ikke selv strikket den, var så heldig at en veninde valgte at sætte den til salg.

Den var rigelig stor til mig, men jeg valgte at gi den en tur i vaskemaskinen ved 30 grader, og nu er den perfekt!
Er der noget at sige til at jeg forelskede mig i den skønne poncho? Jeg er vild med den... Også den!

UPDATE. Mønsteret er fra her fra. Og så vidt jeg ved, sælges det kun som kit.

torsdag den 8. november 2012

Nøglefantglæde..

Se lige denne fine nøglefant postbudet havde med til mig i går. Jeg har selv leveret det sølvfarvede skind/læder og Birgit har været så sød at lave den til mig!

Den er taget i brug og jeg elsker den allerede.

onsdag den 7. november 2012

Læderiet..

På turen med Henriette var vi i Læderiet. Ingen af os havde været der før, men havde hørt godt om det, så vi havde store forventninger. Og jeg skal love for vi blev imponerede.

 Store kasser fyldt med rester af forskellige størrelser. 100 kr plus moms pr. kilo. Alt mellem himmel og jord af forskellige skind. Det var SÅ spændende at stå med hovedet i kasserne og der blev snakket meget om hvad det forskellige skind mon har været brugt til. Og vi var bestemt ikke enige om hvad der var smart og hvad der ikke var. Heldigt, for vi behøvede ikke at slås om skindresterne.

Der var også massevis af 'horn from raindeer', som en af medarbejderne fortalte en gruppe, men det var ikke Rudolf beroligede han. De bliver brugt til dekoration på forskellig vis. Vi lod os dog ikke friste.
Store reoler indeholdt alt man kan tænke sig til, der kan bruges til læder. Imponerende.

Her ser i hvad jeg fik købt af forskellige rester. Aner ikke hvad jeg skal bruge det til, men bare det at se på de skønne farver og forskellige skind, så indtil videre er det vel det man kan kalde gramseskind.

 Snørehuller, karabinhager og taskebeslag. Taskebeslagene skal bruges til små punge/tasker lavet af hexagons i patchwork, atter er det på Pinterest jeg er blevet inspireret
Billedet er lånt fra Pinterest

Hyggetur på en tirsdag..

Jeg elsker når der dukker en sms op fra Henriette. "Skal vi på tur i morgen?"
Tirsdag kl 9 blev jeg hentet og var først hjemme igen sidst på eftermiddagen. En laaang dag, men super hyggeligt og vi fik fyldt op til vinterens kreativiteter.
Terapi-Hobby var vores første stop, og lidt indkøb blev der gjort. Men for pokker man skal være klædt godt på derinde, der er hundekoldt!

Jeg skal da lave en malkekrans, hvem husker ikke dem fra 80'erne. Jeg har på Pinterest set én jeg bare er nødt til at lave. Astralit er til en lampeskærm, som trænger til fornyelse. Lidt garn til lageret og små D-ringe og lign til nøglesnore osv.

Billedet er lånt fra Pinterest
Lampeskærmen på billedet her over, kunne sagtens matche mit hjem, så det bliver noget lignende den jeg skal lave.

Billedet er lånt på Pinterest
Og malkekransen her er jeg også lidt vild med, noget i den stil tænker jeg til kransen jeg købte hos Terapi-Hobby.
Herefter kørte vi mod Ikea, men slog lige vejen omkring Læderiet. Mere om det senere!

søndag den 4. november 2012

Lunt til halsen..

Dette River Mist er netop kommet af pindende. Et dejligt stykke strikketøj. Kun 'mønster' på hver 5. pind, så det har været både tog og tvstrik.

Mht farvevalg, så havde jeg nu allerhelst valgt grå og sort, men Karisma er i lige præcis min yndlingsrøde og okker/karrygule. Atter er det noget der passer til de røde støvler!

torsdag den 1. november 2012

Genbrugsvanter..

Det hele startede som en masse rester i Lett-Lopi fra en cardigan i massevis af striber. Resterne blev strikket til en vest. Vesten blev for lille og endte i vaskemaskinen. Det filtede rigtig godt og jeg har så bare haft vesten til at ligge lidt her og lidt der, og beundret de skønne farver.


Jeg har faktisk på et tidspunkt tænkt, at jeg ville smide den ud, for det var jo en vest jeg havde strikket. Men hvis jeg tænker mig rigtig godt om, så havde jeg nok aldrig fået den brugt alligevel, cardiganen ligger nemlig også bare til pynt!

 Men ideen som jeg fik med den filtede vest, er nu ført ud i livet og dem skal jeg med garanti nok få brugt.


 Der kunne desværre ikke blive til at hele vanten blev filtet strik, men uldfilt er et super godt alternativ og den grønne passer perfekt.


Nu glæder jeg mig bare til at de skal i brug, engang i eftermiddag når jeg sætter kursen mod fitnesscenteret, for på cykel er det nødvendig med noget på hænderne.

Det næste genbrugsprojekt må blive cardiganen, som stadig kun ligger til pynt. Den må pimpes!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...