tirsdag den 28. januar 2014

Her hækles..

I mit lille garnlager er der en del rester, og for at komme lidt af dem til livs, fattede jeg hæklenålen og bogen Strikket & Hæklet Homemade, dåseskjul hedder opskriften jeg har hæklet efter.  

Den opmærksomme læser kan sikkert godt se, at i mit tilfælde er det glasskjulere, havde ikke lige nogle konservesdåser, men synes nu også de er lige så søde på glassene.

Den mintgrønne med lilla kant passer perfekt til min lille opstilling her, på den fine æske fra Netto. 

Og den orange med hindbærfarvet kant passer perfekt i denne opstilling, med den smukke Kähler vase, som jeg var så heldig at vinde sidste år engang.
Der går ikke meget garn til sådan en skjuler, så der er stadig masser at tage af. Hvis nogen derude har ideer til restestrik/hækling, så skriv endelig. 

mandag den 20. januar 2014

Lille, mellem og stor..

Her er tale om Grabbags, som jeg også skriver om i dette indlæg. Nu har jeg atter forstørret mønstret og er nu endt op med en stor grabbag, som mere end snildt kan rumme et strikkeprojekt med bul, ærmer og ekstra garn
.
Der var lidt håndsyning til sidst og de lækre dadelkugler kom frem, så gik det lidt nemmere.

Stoffet er 2 viskestykker, købt i Netto. Hvordan kvaliteten er ved jeg ikke, men nu er de syet om til en lækker stor grabbag, og så må jeg jo se når den engang skal vaskes, om den mister farven. 

For at bryde lidt har jeg syet en patchworkblomst og syet på. Skønt med de skrappe farver imod det sort/hvide.



onsdag den 15. januar 2014

En stjerne til en stjerne..

Min skønne datter fortjener en stjerne, og det får hun i form af denne stjernetrøje. Jeg forestiller mig, at hun kan få glæde af den, når hun 1.marts drager en tur ud i verden, igen. Denne gang til Palæstina, i noget nær en evighed, ihvertfald 5 måneder. Jeg aner intet om vejret der, men den fylder intet i rygsækken og der kan vel ske at være en kølig aften i ny og næ.

Den er strikket efter denne opskrift, i Navia Duo og Kidsilk, på p8.
Nu glæder jeg mig bare til at aflevere den til hende og håber at få et billed med trøjen på.

søndag den 12. januar 2014

Annabel..

Det første stykke strik i år er røget af pindene. Annabel hedder modellen, strikket i Snældan 3 trådet og kidsilk, på P 7, ene ret og en masse strikketid.



Når man, som jeg, falder over en skøn knap og kun køber en enkelt eller 2, så giver det med tiden en bugnende knappekasse. Det blev der rådet en smule bod på til cardiganen her, og jeg elsker det simpelthen.

lørdag den 4. januar 2014

Endnu en yndling til halsen..

På et tidspunkt havde jeg set et halstørklæde på Pinterest, som jeg bare måtte strikke. Heldigvis havde jeg 4 ngl af det skønne Lima, fra Drops. Endnu engang vil jeg fortælle at det er så skønt et garn


Jeg slog 10 masker op på p4 og tog én maske ud i hver side, til der var 38 masker og derefter strikkede jeg retriller i massevis, næsten 4 nøgler strikkede jeg, for til sidst at tage én maske ind igen i hver side, og ende op med 10 masker som lukkes af.
Min plan var at jeg selv skulle lave pom pom'er, men faldt så over disse pelsdutter og nu kan det jo ikke være anderledes.
Selvom det er begrænset hvor mange gange det har været koldt nok til, at jeg har kunnet bruge det, så er der dømt yndling. 

Vinterkjole..

Den allerførste dag i det nye år, måtte jeg simpelthen sy en ny kjole. Ikke fordi jeg som sådan mangler kjoler, men dem der er syet i det tynde jersey, er altså for kolde. Godt nok bruger jeg dem med cardigan over, men så ser man jo ikke så meget af kjolen. 
Stoffet her er isoli med lodden vrang, lækker økologisk bomuld med en smule elasthan. Købt hos Citystoffer i Aarhus.

De fleste af mine kjoler er syet efter et Onion mønster nr 2035, men jeg modificerer det for hver kjole, alt efter stoftype osv. Nogle har lommer, andre har pyntebånd og nogle bare helt lige op og ned. 
Denne har jeg pyntet med et par forskellige bånd, egentlig synes jeg så godt om stoffets prikker, at den bare skulle være helt uden nogen form for pynt, men jeg kunne nu ikke lade være. 

onsdag den 1. januar 2014

Strik 2013..

Det er ikke blevet til det vilde strik i 2013, og dog. Ihvertfald når strømper/sokker tælles med.

Der er allerede flere projekter på pindene, som forventes færdigt inden længe.

På denne første dag i år 2014 ønsker jeg mine læsere et godt og glædeligt nyt år.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...